Βιογραφικό

Ο Δαλακίδης Κλέαρχος Αλέξανδρος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Μαΐου το 1974 και μεγάλωσε στην Καισαριανή. Πέτυχε στης πανελλήνιες εξετάσεις το καλοκαίρι του 1994 και ξεκίνησε τις σπουδές του, το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Αποφοίτησε το Σεπτέμβρη του 2000, αφού πρώτα συμμετείχε για λογαριασμό της J & P, στο έργο για την κατασκευή του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το Φεβρουάριο του 2001 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού, έπειτα από επιτυχημένες εξετάσεις στο Τ.Ε.Ε. και στις 25 Μαρτίου του 2001 παρουσιάστηκε στο Κ.Ε.Μ.Χ. στο Ναύπλιο, για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στο μηχανικό. Έπειτα από 21 μήνες θητεία και αφού πρώτα πέρασε από Λουτράκι και Λήμνο, επέστρεψε στο Λουτράκι από όπου και απολύθηκε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού στις 26 Δεκεμβρίου του 2002. Στη συνέχεια συμμετείχε σε διάφορα μεγάλα τεχνικά έργα (πολυκινηματογράφοι STER στο Ίλιον, υπόγεια parking POLIS, Σ.Ε.Α Παλλήνης) ως συνεργάτης της εταιρίας ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για χρονικό διάστημα ενάμιση έτους, αλλά και μικρότερα οικοδομικά έργα, ως συνεργάτης της τεχνικής εταιρείας “ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ” – ΑΦΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο.Ε., για χρονικό διάστημα περίπου δυόμιση ετών.

Στις 9 Μαΐου του 2006, γράφτηκε, απευθείας στην Β΄ βαθμίδα (οικοδομικών έργων), στο μητρώο εμπειρίας κατασκευαστών (Μ.Ε.Κ.) και ξεκίνησε την συνεργασία με ειδικευμένη στο χώρο τεχνική εταιρία, για την ανάληψη δημοσίων έργων.

Από τις αρχές του 2003 τηρεί το δικό του τεχνικό γραφείο, σε ιδιόκτητο χώρο στην Καισαριανή, στο οποίο και ασχολείται αποκλειστικά από τον Σεπτέμβριο του 2006.